20 Nisan 2013 Cumartesi

Will.i.am ft. Britney Spears- Scream and Shout Analizi

Arkadaşlar şu zamanlar sevilerek dinlenen ve youtubeda birçok kişinin tıkladığı Scream and Shout şarkısının analizini yapacağım. Şarkının sözlerinde ve klipteki görüntülerde sıkça İlluminati ile alakalı sembollere ve cümlelere rastlanıyor. Öncelikle sözlerin anlamından başlamak istiyorum.

When you hear us in the club
bizi kulüpte duyduğunda
You gotta turn the shit up
çeneni kapatmalısın
You gotta turn the shit up
çeneni kapatmalısın
You gotta turn the shit up
çeneni kapatmalısın

When we up in the club
kulübe girdiğimizde    (Sözlerde kulüp diye bahsedilen disko falan değil. Kimse fazla dikkat etmese de bahsedilen kulüp İlluminati teşkilatı.)
All eyes on us
tüm gözler üzerimizde
All eyes on us
tüm gözler üzerimizde
All eyes on us
tüm gözler üzerimizde     ( İlluminatinin onları takip ettiğini ve yaptıkları herşeyi gördüklerinden söz ediyorlar.)



Sözlerden de anlayacağınız bolca İlluminatiden bahsediyorlar. Şimdi geçelim klipteki görüntülere. Bakalım neler varmış.




Zaten klip başlar başlamaz Britney ve William'ın kişilik bölünmelerini görebiliyoruz. Klibin sonuna kadar da birçok kez kişilik bölünmesi gösteriliyor.


Bu karede de görüldüğü gibi kelebek zihin kontrolünü temsil eder ve William da üçgenin önünde duruyor. Kısaca İlluminati onun zihnini kontrol ediyor.




 Bu karede ise yarı kişilikten bahsedilmiş. Görüldüğü gibi de Britney yarısına bölünüyor.



Burada ise bir robot yapılıyor. Sizce de bu robot Williamı andırmıyor mu?


Williamın şapkasında king yazıyor. Peki kral Jay-Z değil miydi? Dikkat edersek kolyesinde aslan var. Aslan zaferi temsil eder. Yani yeni kral Will.



 Bu duruş teslim olmak gibi bir anlama geliyor. Yani William ruhunu Şeytana teslim ediyor (satıyor) Karşılığında ise şöhret ve para kazanıyor.



Teslim olduktan sonra üstüne gelen fırtınaya karşı koşabilmeyi başarıyor. Bu Şeytanın kendisini iyi göstermek için yaptığı bir oyundur. İnsanlar buna kanıp ruhlarını satıyorlar veya zorunda kalıyorlar ama aslında asıl kölelik o zaman başlıyor.


Bu karede de açıkça köle olduklarını belirtmişler. Fazla söze gerek yok.


Britneyin elindeki disko topları şöhreti, ateş ise tehlikeyi temsil ediyor. Yani şöhretin tehlikeli birşey olduğundan bahsedilmiş. Zaten şöhret için ruhundan vazgeçtiğini söylemiştim.


Bu karede William birşeye file atıyor ama bakalım neye?


Bu bir manken. Manken onu temsil ediyor. Yani kendisinin kapana kısılmış olduğunu belirtmiş açıkça. Tamamen Şeytana ait olduğu netleşti.



Ve işte klibin sonunda robotumuz hazır. Tahmin ettiğimiz gibi bu robot William oluyor. Bir nevi İlluminati tarafından yeniden yaratıldığını ve yönetildiğini anlatmaya çalışmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder